Wesele

PRZYKŁADOWE MENU WESELNE

 

    Toast lampką szampana.

OBIAD

- rosół z makaronem,

- ziemniaki/kluski śląskie,

- kotlet schabowy,

- udziec z kurczaka po parysku, 

- zrazy wołowe w sosie własnym,

- szaszłyk wieprzowy,

- pieczeń wieprzowa,

- sałatka z czerwonej kapusty,

- sałatka z białej kapusty,

- ćwikła lub mizeria.

ZAKĄSKI

Wędliny: kabanos, szynka swojska, szynka konserwowa, szynka drobiowa, salami.

Półmisek serów: gołda, mozarella, feta.

Pieczeń rzymska, galantyna drobiowa.

Ryby: śledź w śmietanie/oleju, ryba na kwaśno/po grecku.

Marynowane ogórki, pieczarki, papryka i inne.

Sałatki: jarzynowa, brokułowa, królewska lub gyros.

DANIA GORĄCE DO WYBORU 

- kotlet de volaille, ziemniaki pieczone, surówka z marchewki,

- stek wieprzowy z cebulką, surówka z kapusty kiszonej,

- strogonoff, 

barszcz z krokietem,

- zupa gulaszowa z kluseczkami kładzionymi.

DESERY I NAPOJE

- lody z owocami i bitą śmietaną,

- ciasta i drobne ciasteczka,

- tort weselny lub ciasto tortowe,

- kawa, herbata,

- dzbanki z wodą i cytryną,

- dzbanki z sokiem owocowym,

- napoje gazowane: pepsi, mirinda, sprite.

ALKOHOLE

- szampan, 

- wino Warna wytrawne lub półsłodkie,

- wino Carlo Rossi wytrawne lub półsłodkie,

- wódka: Pan Tadeusz, Wyborowa, Krupnik, Bols, Bocian

MOŻLIWOŚĆ DOPASOWANIA MENU DO POTRZEB KLIENTA, KONTAKT 509-914-716