Wesele
PRZYKŁADOWE MENU WESELNE
Toast lampką szampana.
OBIAD
- rosół z makaronem,
- ziemniaki/kluski śląskie,
- kotlet schabowy,
- udziec z kurczaka po parysku,
- zrazy wołowe w sosie własnym,
- szaszłyk wieprzowy,
- pieczeń wieprzowa,
- sałatka z czerwonej kapusty,
- sałatka z białej kapusty,
- ćwikła lub mizeria.
ZAKĄSKI
Wędliny: kabanos, szynka swojska, szynka konserwowa, szynka drobiowa, salami.
Półmisek serów: gołda, mozarella, feta.
Pieczeń rzymska, galantyna drobiowa.
Ryby: śledź w śmietanie/oleju, ryba na kwaśno/po grecku.
Marynowane ogórki, pieczarki, papryka i inne.
Sałatki: jarzynowa, brokułowa, królewska lub gyros.
DANIA GORĄCE DO WYBORU
- kotlet de volaille, ziemniaki pieczone, surówka z marchewki,
- stek wieprzowy z cebulką, surówka z kapusty kiszonej,
- strogonoff,
barszcz z krokietem,
- zupa gulaszowa z kluseczkami kładzionymi.
DESERY I NAPOJE
- lody z owocami i bitą śmietaną,
- ciasta i drobne ciasteczka,
- tort weselny lub ciasto tortowe,
- kawa, herbata,
- dzbanki z wodą i cytryną,
- dzbanki z sokiem owocowym,
- napoje gazowane: pepsi, mirinda, sprite.
ALKOHOLE
- szampan,
- wino Warna wytrawne lub półsłodkie,
- wino Carlo Rossi wytrawne lub półsłodkie,
- wódka: Pan Tadeusz, Wyborowa, Krupnik, Bols, Bocian
MOŻLIWOŚĆ DOPASOWANIA MENU DO POTRZEB KLIENTA, KONTAKT 509-914-716